Et dugget glas med iskold, hjemmelavet hyldeblomstdrik er den bedste tørstslukker på en sommerdag! Min mors opskrift er en klassiker og supernem – og så har du sommersmag til hele vinteren.
Mørk hyldeblomstdrik
(ca. 2 liter koncentreret saft)
- 20 hyldeblomst klaser
- 1½ liter kogende vand
- 1 kg farin
- 2 øko-citroner
- 60 g vinsyre
- Skrub citronerne og skær dem i tynde skiver.
- Opløs farin i kogende vand. Tag af varmen og put resten i.
- Lad blandingen stå i 4 dage – omrør af og til – og hæld den gennem en si.
- Frys ned i engangsbægre med 1-1½ dl i hver (de hvide med riller er gode). Hvert bæger blandes op med ca. 1 liter vand inden servering. OBS: Sørg for at bægrene står i en bakke, så de ikke vælter, pga. det høje sukkerindhold bliver de nemlig ikke helt stivfrosne, men kan løbe ud i fryseren – og det er noget klisterstads.
Rigtig god Skt. Hans aften til alle – må den bliver tør og lun 🙂
TIP!
Hvis du er vild med hjemmelavet saft, så snyd ikke dig selv for den smukke, pink rabarbersaft.
[…] personlige hyldeblomst-favorit er min mors hyldeblomstdrik med citron og brun farin, men i år har jeg udfordret mig selv og lavet en lys udgave med rørsukker. Jeg synes, den virker […]
[…] Drys med pinjekerner. Server med godt brød, kølig hvidvin eller hyldeblomstdrik. […]
[…] Vil du have mere sommersmag, så prøv også at lave rabarbersaft eller hyldeblomstdrik (okay, det er nok lidt sent nu …) This entry was posted in Køkkenet, Smagen af sommer and […]
[…] Hvis du savner sommeren, så prøv også at tage et kig på disse sommer-opskrifter: Hyldeblomstdrik, rabarbersaft og chokomuffins med kirsebær. This entry was posted in Køkkenet and tagged […]