Surdej i køleskabet og faste bagedage hænger ikke rigtig sammen med et travlt familieliv. Alternativet hedder dyre rugbrød fra bageren – og jeg må indrømme, at jeg bliver lidt nærig, når et rugbrød koster 32 kr.
Derfor jubler jeg, når vi finder rugbrødsblandinger på tilbud (for det meste er det dem fra Finax, vi finder billigt i Kiwi – og de fås endda i en økologisk variant) til ca. en 10’er.
Ungerne er vilde med dem, og med en foodprocessor i huset er det vanvittigt nemt at lave:
- Hæld vand, brødblanding og tørgær (som følger med) i foodprocessoren og bland i et par minutter.
- Put dejen i en stor rugbrødsform og lad den hæve i 1 time.
- Bag ved 200 grader i 1 time – og vupti, så er der sprødt, velduftende rugbrød.
Det er næsten nemmere end at tage turen til bageren …
[…] kalender er tom, og fryseren er efterhånden både afiset og fyldt til bristepunktet. Jeg har bagt rugbrød, kokosmakroner og valnøddeboller, set masser af daytime tv, læst dameblade og sovet til […]
[…] Børnehjørnet ← 1-2-3 hjemmebagt rugbrød […]