Æggekage – aftensmad på 15 minutter

Nogle gange må maden gerne komme på bordet i en vældig ruf og uden det store besvær. Og så er det godt med en god, gammeldaws æggekage. Den her opskrift er supernem og slår aldrig fejl – og så er den et hit for både store og små, så der er sjældent noget til overs til madpakkerne (hvor den ellers også smager rigtig godt).

Æggekage med bacon
(4 personer)

  • 1 pakke bacon i skiver (100 g)
  • 3 tsk maizenamel eller hvedemel
  • 2 dl mælk
  • 6-8 æg
  • 1 ½ tsk groft salt
  • Friskkværnet peber
  • Friske tomater
  • Purløg
  1. Steg baconen gylden og sprød på en varm pande. Tag den op og læg den på køkkenrulle. Hæld evt. lidt af fedtet fra, hvis der er meget, og skru ned for panden til lidt under middel varme (hos os står blusset på 3 ud af 9).
  2. Hæld mælken i en skål og pisk melet heri, så det ikke klumper. Slå æggene ud og pisk dem i. Krydr med salt og peber.
  3. Hæld æggeblandingen på panden og læg låg på (eller overdæk med en tallerken eller staniol). Bag æggekagen i ca. 10 minutter. Stik i midten med en gaffel for at se, om den er færdig (altså fast hele vejen igennem).
  4. Pynt æggekagen med bacon, tomat og klippet purløg, og server med rugbrød, stærk sennep og evt. rødbeder.
Print Friendly, PDF & Email

One Reply to “Æggekage – aftensmad på 15 minutter”

  1. […] mangler du kun den lune leverpostej, biksemaden eller æggekagen This entry was posted in Køkkenet and tagged hjemmelavet, opskrift, rødbeder, sylte. Bookmark […]

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.