Så er det squashtid #2 – Sunde squashpandekager

 

Jeg er vild med at have squash i haven! Man planter to kerner, og op kommer to kraftbasser af nogle storproducerende planter.

Årets første squash-hit var den mindre sunde (men utroligt lækre!) squashkage med vaniljecreme, som I allerede har fået opskriften på.
Det næste  squash-eksperiment her i familien blev små squashpandekager, som smager rigtig godt som grøntsagstilbehør – vi fik dem sammen med ris og ovnbagt laks. Lækkert!

Og så er de sjove at lave – også for børn. Mindre børn som sagtens kan være med til at blande pandekagedejen. Og større børn kan selv rive squash og stege pandekagerne.

Squashpandekager
(tilbehør til 4-6 personer) 

  • 2 squash (eller 1 stor)
  • 2 æg
  • 2 dl mel
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk peber
  • Evt. en håndfuld finthakkede friske krydderurter (basilikum, purløg, timian, salvie, oregano, løvstikke eller lignende)
  • Olivenolie til stegning
  1. Riv squashene groft.
  2. Bland alle ingredienserne og lad pandekagedejen hvile i ca. 15 minutter.
  3. Opvarm olien på en pande og placer pandekagedejen med en spiseske. Steg dem ved middelvarme til de er lysebrune på begge sider. Læg dem efterfølgende på et stykke køkkenrulle, mens resten steges.

TIP!
Server squashpandekagerne som grønt tilbehør til fisk, fjerkræ eller kød. Du kan også servere dem som forret a la blinis med creme fraiche og parmaskinke.

Print Friendly, PDF & Email

2 Replies to “Så er det squashtid #2 – Sunde squashpandekager”

  1. […] til de er gyldne og lyder hule, når man banker under bunden.  TIP! Prøv også de lækre squashpandekager eller den syndigt gode squashkage med nødder og vaniljecreme.  This entry was posted in Brød […]

  2. Tina munkholm siger: Svar

    Tak Anneline – du reddede lige aftensmaden! Knus 🙂

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.