Æblefesten fortsætter her i huset, og da jeg sagde “farvel og på gensyn!” til mine kolleger i Startup City var det med denne saftige, krydrede æblekage. Den må du ikke snyde dig selv for!
Krydret æblekage
(Bradepande på ca. 25 x 35 cm)
- 1 ½ dl olie (raps, vindruekerne, solsikke eller anden mild olie)
- 1 dl yoghurt eller lign.
- 275 g sukker
- 150 g brun farin
- Korn af ½ stang vanilje eller 1 tsk vaniljesukker
- 100 g hakkede nødder (fx hasselnødder, valnødder eller pecannødder)
- 275 g hvedemel
- 1 spsk bagepulver
- 1 spsk kanel
- 1/4 tsk stødt kardemomme
- 1/4 tsk stødte nelliker
- 1/4 tsk tørret knust ingefær
- 4 æg
- 750 g æbler i små tern
- Tænd ovnen på 175 grader (alm. ovn)
- Rør olie, yoghurt, sukker, farin og vanilje grundigt sammen.
- Hak nødderne, f.eks. i en minihakker.
- Sigt mel, krydderier og bagepulver sammen.
- Pisk skiftevis æg og melblanding i sukkerblandingen.
- Vend de hakkede nødder og æblestykkerne i dejen.
- Smør bradepanden og hæld dejen heri.
- Bages i ca. 1 time til du kan stikke en kødnål/strikkepind/kniv i kagen uden at der sidder dej på den.