Kloden (og vores sundhed) vil have så godt af, at vi spiser mindre kød. Men det kan være svært at ændre vaner, når man har en grovsulten mand og nogle børn, der møder ny mad med en hvis skepsis …
Heldigvis har jeg en god allieret i Karoline, og sommetider lykkes det os at fremtrylle en ret uden kød, som falder i smag hos alle.
Denne lasagne med spinat, gulerødder og valnødder er en af dem. Gulerødderne giver en dejlig sødme, og valnødder giver sprødhed og bid. Opskriften er fra en kogebog, der engang fulgte med magasinet Mad!
Vegetarlasagne med valnødder
(4-5 personer)
- 1 løg
- 4 gulerødder
- 100 g valnøddekerner
- 25 g smør
- 2 spsk hvedemel
- 6 dl mælk
- 600 g helbladet spinat fra frost
- Revet skal fra ½ øko-citron
- ½ tsk stødt muskatnød
- Salt og peber
- 250 g lasagneplader (gerne friske)
- 200 g revet mozzarella
- Tænd ovnen på 200 grader. Hak løget og riv gulerødderne groft. Hak valnødderne groft.
- Smelt smørret i en gryde ved svag varme og pisk hvedemelet i til alle klumper er væk. Tilsæt mælk lidt ad gangen og kog op under konstant omrøring.
- Bland den frosne spinat og løg i saucen og lad den småkoge til spinaten er tøet op. Smag saucen til med citronskal, muskatnød, salt og peber.
- Læg et tyndt lag spinatsauce i bunden af et smurt ildfast fad.
Læg derpå et lag lasagneplader.
Fordel ca. 1/4 af spinatsaucen ovenpå.
Læg herpå et lag revne gulerødder.
Drys med 1/4 af den revne mozzarella.
Fortsæt på samme måde med lasagneplader, spinatsauce, gulerødder og ost.
Slut af med spinatsauce og fordel hakkede valnødder og mozzarella på toppen. - Dæk fadet med alufolie og sæt det i ovnen i 25 minutter. Fjern alufolien og lad lasagnen bage videre i ca. 15 minutter til den er gylden på toppen (hold øje med, at valnødderne ikke bliver sorte).
- Lad evt. lasagnen hvile i 10 minutter og server den med citronbåde og tørrede chiliflager.