Hjernesnack #2 – Hjemmebage myslibarer

Ligger du inde med et par overmodne bananer, der trænger til at blive brugt, så er det her et supernemt og forholdsvis sundt alternativ til banankage.

Myslibarerne tager ikke mange minutter at røre sammen, og du kan sagtens lade børnene være med. Der er ikke så meget “snitte & hakke” – bare “blande & mose”.

Har du mange bananer liggende, så bag dobbelt portion og tag lækkerierne med på arbejde i stedet for kage. De vil med garanti være et hit, når sukkertrangen melder sig om eftermiddagen – og så er de smækfyldt med sunde kerner: Et rent boost til hjernen.

Hjemmebage myslibarer
(Nok til en stor rugbrødsform)

  • 100 g smør (eller flydende margarine a la Becel)
  • 3 spsk. flydende honning
  • 150 g havregryn
  • 2 bananer
  • 100 g grofthakkede svesker (eller en blanding af svesker og rosiner eller tørrede tranebær)
  • 25 g græskarkerner
  • 25 g solsikkekerner
  • 25 g sesamfrø
  • Evt. 25 g mandler (halveret/grofthakket)
  1. Smelt smørret sammen med honning (eller hæld flydende margarine i en skål og bland honningen i).
  2. Tag gryden af varmen og tilsæt de øvrige ingredienser. Bland godt sammen.
  3. Hæld blandingen i en bageform og glat overfladen.
  4. Bages i en forvarmet ovn ved 180 grader (varmluft) i ca. 30 min. til den er gyldenbrun, men blød i midten.
  5. Afkøl og skær ud i passende stykker (alt efter smag – jeg plejer at skære i ca. 8 stænger, som jeg halverer).
  6. Gem lækkerierne i en lufttæt beholder.

TIP!
Hvis du bliver fristet af Hjemmebagte myslibarer, vil du helt sikkert synes godt om Hjernesnack #1 – Hjemmebagte knækbrød.

Print Friendly, PDF & Email

2 Replies to “Hjernesnack #2 – Hjemmebage myslibarer”

  1. Myslibarerne havde en god smag, men de faldt fra hinanden og konsistensen var mest blød, og mangler lidt sprødheden synes jeg. Det var i hvert fald det der kom ud af mit forsøg på at bage dem. Fulgte opskriften, dog kom jeg kun tranebær i og ikke svesker (ved ikke om det har gjort en forskel)
    Brugte akasie honning, men der skulle måske være brugt almindelig honning?

    1. Hej Sine. Det er et godt stykke tid siden jeg sidst har bagt myslibarer, men jeg har ikke prøvet, at de faldt fra hinanden. I den oprindelige opskrift skulle man bruge lys sirup, men jeg plejer at bruge akaciehonning ligesom dig, så det er i hvert fald ikke det, der er problemet. Og tranebær vs. svesker burde heller ikke have betydning. Måske har de fået for lidt varme? Det er 180 grader på varmluft – det retter jeg lige i opskriften. Hvis du har brugt flydende margarine, har indholdet af olie i den måske været for stort.
      Jeg er ked af, at resultatet ikke blev helt som forventet – men hvis de falder helt fra hinanden, kan du drysse dem over yoghurt naturel som hjemmelavet crysli 🙂
      Mh. Anneline

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.