Alliancemarmelade – en klassiker, der holder!

Sidste weekend lavede jeg noget så retro-klassisk som Alliancemarmelade – også kendt som marmelade af blandede skovbær. I den pose,  jeg fandt i fryseren, var der solbær, ribs og en håndfuld hindbær.

Jeg er vild med solbærsyltetøj, men bliver altid så irriteret over, at det løber og fedter og er umuligt at styre. Derfor har jeg jævnet min marmelade med Melatin, så den bliver der, hvor man har bestemt, at den skal være.

Opskriften er supernem og smager himmelsk!

Alliancemarmelade
(3-4 glas)

  •  1 kg blandede bær (ribs, solbær, jordbær, brombær, hindbær eller hvad du har. Friske eller frosne)
  • 1 dl vand
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 300 g sukker
  • 1 tsk Melatin (marmeladejævning, fås i Kvickly, Superbrugsen og andre større supermarkeder)
  • Evt. Atamon til at skylle glasene i (fås i Kvickly, Superbrugsen og andre større supermarkeder)
  1. Kom bær og vand i en gryde og kog det i 10-30 minutter ved middel varme.
  2. Mas bærrene med en hulske eller et piskeris, hvis du vil have en marmelade uden for mange hele bær.
  3. Fjern evt. skum fra overfladen med en hulske eller grydeske (her samles urenheder fra bærrene).
  4. Tag et par spsk sukker fra og bland Melatin heri.
  5. Hæld resten af sukkeret og vaniljesukker i marmeladen og rør til det er opløst.
  6. Tag gryden af varmen og tilsæt sukker med Melatin i. Rør til det er opløst.
  7. Hæld marmeladen på Atamonskyllede glas og lad glassene afkøle, inden du sætter låg på. Fyld helst glassene helt op – jo mindre ilt, jo mindre risiko for, at marmeladen mugner.

Smager fantastisk på rundstykker, pandekager, i lagkager og meget andet.

Print Friendly, PDF & Email

One Reply to “Alliancemarmelade – en klassiker, der holder!”

  1. Hvis du blender solbær, før de koges, vil pektinen i kernerne gøre marmeladen stivere uden melatin

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.