Den her apple crumble er måske den bedste æblekage, jeg nogensinde har smagt (og jeg er ellers ikke tilbageholdende, når det gælder æblekage-smagning …)!
Det er Karoline og Dennis, der står bag kreationen – og resultatet er efter mine smagsløg helt perfekt. Et blødt æblefyld med bid i gemt under en duftende, sprød skal af smuldredej. Uhm, en ren himmerigsmundfuld!
Apple Crumble – så englene synger!
(et stort tærtefad, ca. 30 cm i diameter)
- Ca. 8-10 æbler (alt efter størrelse)
- 200 g smør
- 200 g sukker
- 240 g hvedemel
- 3 tsk stødt kanel
- Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i grove tern. Læg dem i et smurt ildfast fad. Du skal bruge så mange, at fadet er næsten fyldt.
- Bland smør, sukker, mel og kanel sammen til en smuldret masse med samme konsistens som revet parmesanost.
- Drys smuldredejen over æblerne og stik lidt i blandingen med en gaffel, så det også ryger lidt ned imellem æblestykkerne.
- Bages ved 200 grader (varmluft) i ca. 30 minutter til den er gylden.
- Spises lun med flødeskum, creme fraiche/græsk yoghurt rørt med vaniljesukker eller vaniljeis til.
Skøn, skøn kage ❤️