Beriget med blommer

 

Vores lille blommetræ har være exceptionel gavmildt i år, og nu er både køkkenskabe, køleskab og fryser fyldt med alskens blomme-lækkerier.

For eksempel blommer i rødvin, som er mit bud på “Blommer i Madeira anno 2012”. De smager forrygende og med dem i huset er det nemt at smække en syndigt fristende dessert sammen. Knus et par makroner, hæld en skefuld blommer i rødvin over og top med flødeskum, vaniljeis eller lidt græsk yoghurt rørt med vaniljesukker. Pynt evt. med hakkede valnødder – og voila!

Blommer i rødvin
(2 store glas)

  • 1 kg blommer
  • 500 g sukker
  • 1 ½ dl rødvin
  •  ½ dl eddike (jeg brugte hindbæreddike)
  • 1 dl vand
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk flydende Atamon
  1. Skær blommerne i halve eller kvarte og fjern stenene.
  2. Bring rødvin, sukker, eddike og vand i kog.
  3. Put derefter blommerne i. Bring blandingen i kog og skru så ned for varmen, så det lige simrer. 
  4. Lad det simre i 5 minutter. 
  5. Put blommerne over i de skoldede glas med en (hul-)ske. 
  6. Giv lagen et opkog og tilsæt kanel, vanilje og Atamon. 
  7. Hæld lagen over blommerne. 
TIP!
Da jeg lavede denne opskrift, blev der noget lage i overskud, som jeg gemte i en lille flaske i køleskabet. Jeg har brugt det når jeg laver mysli – her hælder jeg det over havregrynsblandingen og blander godt rundt, inden det kommer i ovnen.  
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.