Vores lille blommetræ har være exceptionel gavmildt i år, og nu er både køkkenskabe, køleskab og fryser fyldt med alskens blomme-lækkerier.
For eksempel blommer i rødvin, som er mit bud på “Blommer i Madeira anno 2012”. De smager forrygende og med dem i huset er det nemt at smække en syndigt fristende dessert sammen. Knus et par makroner, hæld en skefuld blommer i rødvin over og top med flødeskum, vaniljeis eller lidt græsk yoghurt rørt med vaniljesukker. Pynt evt. med hakkede valnødder – og voila!
Blommer i rødvin
(2 store glas)
- 1 kg blommer
- 500 g sukker
- 1 ½ dl rødvin
- ½ dl eddike (jeg brugte hindbæreddike)
- 1 dl vand
- 1 tsk stødt kanel
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk flydende Atamon
- Skær blommerne i halve eller kvarte og fjern stenene.
- Bring rødvin, sukker, eddike og vand i kog.
- Put derefter blommerne i. Bring blandingen i kog og skru så ned for varmen, så det lige simrer.
- Lad det simre i 5 minutter.
- Put blommerne over i de skoldede glas med en (hul-)ske.
- Giv lagen et opkog og tilsæt kanel, vanilje og Atamon.
- Hæld lagen over blommerne.
TIP!
Da jeg lavede denne opskrift, blev der noget lage i overskud, som jeg gemte i en lille flaske i køleskabet. Jeg har brugt det når jeg laver mysli – her hælder jeg det over havregrynsblandingen og blander godt rundt, inden det kommer i ovnen.
Da jeg lavede denne opskrift, blev der noget lage i overskud, som jeg gemte i en lille flaske i køleskabet. Jeg har brugt det når jeg laver mysli – her hælder jeg det over havregrynsblandingen og blander godt rundt, inden det kommer i ovnen.