I dag har Karoline og jeg bagt sunde knækbrød og absolut usunde kanelsnegle – og begge dele gjorde stor lykke på sådan en regnfuld april-eftermiddag.
Som en lille ekstra luksus puttede vi hakkede mandler i remoncen, og så pyntede vi med tyk glasur og små sukkerfigurer af Peter Plys og hans venner. Frida var henrykt og valgte med stor omhu den med Æsel på.
Dej
- 2 dl mælk
- 50 g gær
- 1 dl flydende margarine
- 2 æg (+ 1 til pensling)
- ½ tsk stødt kardemomme
- 2 spsk sukker
- ½ tsk groft salt
- 9-10 dl hvedemel
Fyld
- 200 g blødt smør
- 1 ½ dl sukker
- 3 spsk stødt kanel
- En håndfuld hakkede mandler
- Evt. flormelis og vand til glasur
- Dej: Lun mælken i en lille tykbundet gryde eller i mikroovnen, til den er lillefingervarm. Hæld mælken i en skål og udrør gæren heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (start med 9 dl mel). Rør dejen godt igennem, dæk skålen med et viskestykke og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 30 minutter.
- Fyld: Rør smør, sukker og kanel godt sammen med en gaffel. Rør de hakkede mandler i.
- Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.
- Del dejen i to dele. Rul hver del til en firkantet plade på 25 x 40 cm med en kagerulle.
- Fordel fyldet på de to dejplader. Rul dem fra den lange side til roulader og skær hver roulade i 15-20 stykker. Læg sneglene på plader med bagepapir og tryk dem lidt flade med kniven.
- Lad sneglene efterhæve tildækket i ca. ½ time. Pensl med æg og bag dem midt i ovnen i ca. 8 min. ved 200 grader (varmluft).
- Lad kanelsneglene køle lidt af, inden du putter glasur på, så det ikke løber af. Pynt evt. med små sukkerfigurer.
Sikke nogle fine kanelsnegle.. hvor har du de fine figurer fra ?
Tak – de er fra Dr. Oetker, og jeg har set dem i Kvickly og SuperBrugsen. Sommetider har de dem også på Nettos tilbudsreoler. Det er ikke sikkert, de lige har dem med Peter Plys og co. men så har de dem med andre søde og sjove figurer. God bagelyst 🙂