Vores to tomatplanter bugner af søde, røde tomater – og ud over at spise dem som sundt slik, sammen med mozzarella i tomatsalat og oven på æggemadder, så smager de helt fantastisk på bruchetta. En fabelagtig forret, snack eller frokostret i weekenden.
Vi havde et par hjemmebagte flutes i fryseren, som trængte til at blive brugt, men rundstykker, der er tilovers fra morgenmaden kan også snildt bruges.
Opskriften får du her:
Bruchetta
(4 pers.)
- 2 flutes (eller 4 rundstykker/mindre brød)
- 4-5 tomater
- En håndfuld persille
- Tørret eller frisk basilikum
- Tørret eller frisk timian
- 2 fed hvidløg
- Havsalt og friskkværnet peber
- Olivenolie
- Tænd ovnen på 225 grader.
- Flæk brødene og skær hver halvdel i tre stykker (i alt 12 stykker). Pensl oversiden med olivenolie.
- Skær tomaterne i små tern.
- Hak persille, basilikum og timian. Pres hvidløget. Bland det sammen i en skål sammen med et par spsk olivenolie, salt og peber.
- Læg brødene med oliesiden nedad på en bageplade med bagepapir og rist dem i 3-5 minutter i ovnen ved 225 grader.
- Tag brødene ud, vend dem om og fordel tomatfyldet på dem.
- Varm brødene i ca. 5 minutter, til de er sprøde.
Vi fulgte op med Pasta Carbonara – den opskrift får du i overmorgen 🙂