Bruchetta med solmodne tomater

Vores to tomatplanter bugner af søde, røde tomater – og ud over at spise dem som sundt slik, sammen med mozzarella i tomatsalat og oven på æggemadder, så smager de helt fantastisk på bruchetta. En fabelagtig forret, snack eller frokostret i weekenden.

Vi havde et par hjemmebagte flutes i fryseren, som trængte til at blive brugt, men rundstykker, der er tilovers fra morgenmaden kan også snildt bruges.

Opskriften får du her:

Bruchetta
(4 pers.)

  • 2 flutes (eller 4 rundstykker/mindre brød)
  • 4-5 tomater
  • En håndfuld persille
  • Tørret eller frisk basilikum
  • Tørret eller frisk timian
  • 2 fed hvidløg
  • Havsalt og friskkværnet peber
  • Olivenolie
  1. Tænd ovnen på 225 grader.
  2. Flæk brødene og skær hver halvdel i tre stykker (i alt 12 stykker). Pensl oversiden med olivenolie.
  3. Skær tomaterne i små tern.
  4. Hak persille, basilikum og timian. Pres hvidløget. Bland det sammen i en skål sammen med et par spsk olivenolie, salt og peber.
  5. Læg brødene med oliesiden nedad på en bageplade med bagepapir og rist dem i 3-5 minutter i ovnen ved 225 grader.
  6. Tag brødene ud, vend dem om og fordel tomatfyldet på dem.
  7. Varm brødene i ca. 5 minutter, til de er sprøde.

Vi fulgte op med Pasta Carbonara – den opskrift får du i overmorgen 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.