Sidste år kunne vi hente spandevis af sprøde, syrlige æbler ude i haven. I år er høsten mindre prangende, men der er heldigvis nok både til frugtsultne børn og de gode efterårsfavoritter.
Min mors æbleboller er et efterårs- og eftermiddagshit for både børn og voksne.
Bag dem med hakkede hasselnødder, valnødder eller solsikkekerner. De smager helt fantastisk!
Mormors æbleboller
(ca. 10 stk.)
- 25 g gær
- 1 dl mælk
- 1 dl vand
- 1 dl yoghurt eller lignende
- 2 spsk olie
- 1 æg
- 50 g rørsukker
- 1 tsk kanel
- 4 spsk groft hakkede nødder (eller solsikkekerner)
- 1 stort revet æble (ca. 180 g)
- 450 g hvedemel
- Lun mælk og vand til det er håndvarmt og opløs gæren heri. Bland yoghurt og olie i.
- Kom ægget i og pisk. Kom sukker, kanel, nødder og revet æble i.
- Rør melet i (dejen er ret våd).
- Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time.
- Sæt bollerne på en plade med bagepapir med to skeer.
- Bages ved 200 grader i 15-20 minutter.