Frida startede i 0. klasse efter sommerferien (wauw, hvad skete der lige med de 6 år?!), og i sidste uge kunne hun sammen med sin klasse fejre 100 dages fest. Det betyder, at halvdelen af årets skoledage er gået, og at vi kan begynde at tælle ned til sommerferien. Var det ik’ lige dagens gode nyhed?
Det betyder også, at den madpakke-kreativitet vi lagde ud med i august, er begyndt at blegne lidt … Jeg er derfor dykket ned i gemmerne og har fundet de mest madpakkevenlige opskrifter og tips frem. De ligger nu samlet under deres helt egen kategori: “Til madpakken“, som du kan søge på eller finde under “Køkkenet” i topmenuen.
Undervejs fik jeg selv samlet ny inspiration og fik helt lyst til at bage knækbrød, æbleboller og myslibarer snart.
Og tidligere på ugen fik vi hjemmelavede pizzaer , som gav mange gode rester, der kunne gøre madpakkerne mere spændende. Desuden var der lidt dej til over, som Dennis lavede til pølsehorn, der røg direkte i fryseren – vupti, så er næste uges madpakker også reddet 🙂
Ud over opskrifterne her på siden er der også de klassiske tips:
- Et kogt æg, der er tegnet ansigt på
- Ostehaps – købt eller hjemmeskåret
- En rest pastaskruer og lidt frosne ærter i en lille bøtte
- Rester fra aftensmaden (fx æggekage, tærte, mexicansk pandekage eller pitabrød)
- Drikkeyoghurt eller en lille yoghurt med ske
- Mini-spegepølser
- Små (fiske-)frikadeller
- Frugt- eller grøntsagsstave
- En lille bøtte med rosiner, nødder, blåbær, Havrefras og/eller cornflakes
- En banan med et hjerte eller en besked (prikket i skrællen med en nål eller tandstik)
- En lille bøtte med frugtsalat (rester fra aftenens salatskål)
Har du andre gode tips til madpakken? Så skriv endelig en kommentar. Kampen mod kedelige madpakker må vindes i fællesskab 🙂