Vi havde et spidskål i køleskabet, som trængte til at blive brugt, og så fik jeg lyst til at lave forårsruller.
Dennis mente, at det måtte være vildt besværligt, men der var faktisk ikke mere arbejde ved det, end når man laver lasagne.
Jeg fandt filodej på køl hos SuperBrugsen, hvor der var 2 x 2 plader i en pakke. Jeg klippede dem over, så der blev 8 forårsruller, og det passede fint til os (vi var tre + Frida, der spiste hjemme den dag).
Hjemmelavede forårsruller
(8 stk.)
- 8 plader filodej (eller 4 store plader klippet over)
- 400 g hakket kød (oksekød eller kalv/flæsk)
- 1 hakket løg
- 3 dl finthakket spidskål (eller hvidkål)
- 1 fintrevet gulerod
- ½ tsk knust chili
- ½ tsk stødt ingefær
- Sojasauce
- Evt. ½ tsk hakket koriander (fås på glas – du kan også tilsætte frisk koriander efter smag)
- Evt. 1/3 pakke risnudler (ca. 100 g)
- Olie
- Kog risnudlerne som anvist på pakken (vores skulle puttes i kogende letsaltet vand, tages af varmen med det samme og stå 4 minutter, hældes i et dørslag og skylles i koldt vand)
- Svits løget og steg kødet med til det er brunt.
- Tilsæt kål, gulerod og risnudler (klip dem evt. i mindre stykker, så de er nemmere at fordele) og svits yderligere et par minutter.
- Tilsæt chili, ingefær, koriander og smag til med sojasauce.
- Lad fyldet afkøle.
- Smør filodejpladerne godt med olie og læg fyldet midt på pladen. Fold først kanterne ind over fyldet og rul derefter til en forårsrulle.
- Bag forårsrullerne i ovnen ved 200 grader (varmluft) i ca. 15 minutter, til de er gyldne.
Server med grøn salat og evt. ris. Velbekomme!
Ser lækkert ud, det prøver vi snart :O)