Ingefærshot – så kan vinteren bare komme an!

Der findes et hav af opskrifter på det populære ingefærshot. Den her fungerer for mig, fordi den er nem at lave og smager godt (altså, hvis man kan lide ingefær – ellers er det bare ned med den i en fart!).

Sidst havde jeg købt økologisk ingefær, så jeg skrællede den ikke, men det gav ret meget “fnuller” i den færdige drik. Så jeg vil nok anbefale at skrælle – for æstetikens skyld 🙂

Ingefær indeholder A-, B-, C- og E-vitamin samt et væld af gavnlige mineraler som magnesium, jern og silicium. Desuden indeholder ingefær såkaldte phytonæringsstoffer, det vil sige aktive indholdsstoffer i planten, som har sundhedsgavnlige effekter. Ingefær er da også blevet anvendt som naturlægemiddel i årtusinder, blandt andet mod maveproblemer, fordøjelsesbesvær, gigt og hjerteproblemer. Og så er ingefær antiinflammatorisk.

Citroner er proppet med C-vitamin og indeholder også B-vitamin, kalium, calcium og flavonoide antioxidanter (der menes at beskytte mod sygdomme).

Honning virker bakteriedræbende og er effektivt mod infektioner. De helende enzymer dør dog ved 40 grader, derfor skal drikken køles af, inden honningen røres i.

Ingefærshot
(ca. ½ liter)

  • En stor knold ingefær (ca. 75 gram)
  • ½ liter vand
  • 1-2 spsk. honning
  • 2 citroner
  1. Skræl ingefæren og skær den i tynde skiver.
  2. Put vand og ingefær i en gryde og bring det kog. Lad det simre under låg i ca. 20 minutter.
  3. Tag gryden af varmen og lad den køle af, inden honningen røres i.
  4. Stil gryden på køl og lad blandingen trække i ca. 12 timer.
  5. Pres citronerne og bland citronsaften i ingefærdrikken.
  6. Hæld drikken igennem en sigte og derefter på skoldede, lufttætte glas.
  7. Opbevar på køl.

Tip!
Du kan lade en kvist frisk timian eller et brev kamillete trække sammen med ingefærdrikken.
Timian styrker immunforsvaret og er godt mod tør hoste.
Kamille er rig på antioxidanter, booster immunforsvaret og lindrer øm hals.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.