Krydret æblekage – så kan efteråret bare komme an!

 

Æblefesten fortsætter her i huset, og da jeg sagde “farvel og på gensyn!” til mine kolleger i Startup City var det med denne saftige, krydrede æblekage. Den må du ikke snyde dig selv for!

Krydret æblekage
(Bradepande på ca. 25 x 35 cm)

  • 1 ½ dl olie (raps, vindruekerne, solsikke eller anden mild olie)
  • 1 dl yoghurt eller lign.
  • 275 g sukker
  • 150 g brun farin
  • Korn af ½ stang vanilje eller 1 tsk vaniljesukker
  • 100 g hakkede nødder (fx hasselnødder, valnødder eller pecannødder)
  • 275 g hvedemel
  • 1 spsk bagepulver
  • 1 spsk kanel
  • 1/4 tsk stødt kardemomme
  • 1/4 tsk stødte nelliker
  • 1/4 tsk tørret knust ingefær
  • 4 æg
  • 750 g æbler i små tern
  1. Tænd ovnen på 175 grader (alm. ovn)
  2. Rør olie, yoghurt, sukker, farin og vanilje grundigt sammen.
  3. Hak nødderne, f.eks. i en minihakker.
  4. Sigt mel, krydderier og bagepulver sammen.
  5. Pisk skiftevis æg og melblanding i sukkerblandingen.
  6. Vend de hakkede nødder og æblestykkerne i dejen.
  7. Smør bradepanden og hæld dejen heri.
  8. Bages i ca. 1 time til du kan stikke en kødnål/strikkepind/kniv i kagen uden at der sidder dej på den.

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.