Nødde-isroulade med nougat og kaffe

Da Frida fyldte 7 år, og familien var traditionen tro inviteret til frugt og kagebord. I år var vi ikke så mange, så vi prøvede at begrænse kagemængderne og måtte derfor “nøjes” med klassisk citronfromage, farfars kagekone i brunsviger formet som Ronja Røverdatter og denne lækre frosne nødderoulade fyldt med nougat-kaffeis. Mums!

Det er en dessert er en klassiker fra Karolines Køkken, som min mor lavede til mange festlige lejligheder, da jeg var barn – og den smager lige så godt nu, som den gjorde i 90’erne. Desuden er der den fordel, at den kan laves flere dage i forvejen og tages op ca. 30 min. før den skal serveres. Gerne pyntet med flormelis, skåret i skiver og sammen med masser af sæsonens friske frugt. (Ja ja, jordbær har ikke sæson i marts, men Frida elsker dem.)

Frossen nødderoulade med fyld af nougat og kaffe
8-10 personer

  • 3 æg
  • 125 g sukker
  • 50 g smeltet smør
  • 2 spsk kartoffelmel
  • 1 spsk hvedemel
  • 1½ tsk bagepulver
  • 75 g finthakkede hasselnøddekerner

Nougatcreme:

  • ½ dl kaffe
  • 150 g blød nougat
  • 2 dl fløde
  1. Dej: Dæk en bageplade med bagepapir og tegn herpå en firkant  på 30 x 40 cm. (Det passede med størrelsen på min bageplade, så jeg slap for at tegne. Tænd ovnen på 175 grader – alm. ovn.
  2. Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps med en håndmixer.
  3. Pisk det afkølede, smeltede smør i lidt efter lidt.
  4. Si kartoffelmel, hvedemel og bagepulver i æggemassen og vend det forsigtigt rundt sammen med nødderne.
  5. Hæld dejen ud på bagepapiret og glat det ud (inden for firkanten), så den er lige høj over det hele.
  6. Bag straks midt i ovnen.
  7. Læg et stykke bagepapir på en bagerist og drys med sukker. Vend den bagte bund ud herpå. Efter et par minutter kan bagepapiret trækkes af kagebunden (pensl papiret med koldt vand, hvis det sidder fast). Lad bunden køle af.
  8. Nougatcreme: Skær nougaten i små tern og put dem i en skål. Hæld den varme kaffe over, så nougaten smelter. Lad blandingen afkøle.
  9. Pisk fløden til skum og vend den i nougatmassen.
  10. Smør cremen ud på rouladebunden og rul den sammen fra den lange side. Frys den mindst 1 døgn.
Print Friendly, PDF & Email

One Reply to “Nødde-isroulade med nougat og kaffe”

  1. Gitte Busch siger: Svar

    savner oplysning om tid i ovnen

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.