Nougatmousse – skøn dessert til to eller mange

 

Vi havde en halv pakke blød nougat, der lå i køleskabet og tiggede om at blive spist. Det samme gjorde en kvart liter piskefløde, som var til overs efter en omgang Pasta Arabica, og sammen fik de to ting nyt liv som en fortryllende skøn nougatmousse.

En superlækker dessert, som egner sig lige fremragende til en romantisk aften med kæresten og til det store buffetbord til forårets konfirmationer og studenterfester.

Ligesom med chokolademousse, så klæder det denne dessert rigtig godt med nogle friske bær og noget sprødt, f.eks. drys af hakkede brændte mandler eller hjemmebagte nøddeblonder som tilbehør.

Jeg brugte 125 gram blød nougat (som var det, vi havde tilbage) og fik en delikat, sød nougatsmag. Ved at bruge mere nougat får du – naturligt nok – en mere intens smag.

Nougatmousse
Ca. 6 glas

  • 2 blade husblas
  • 125-200 gram blød nougat
  • 1/4 liter piskefløde
  • 1 dl mælk
  • Evt. saften fra en presset appelsin (eller et par spsk. Cointreau, hvis desserten kun er til voksne)
  • Pynt: Friske bær og/eller hakkede brændte mandler
  1. Udblød husblassen i koldt vand i 5-10 minutter.
  2. Skær nougatten i små stykker.
  3. Pisk fløden til flødeskum.
  4. Varm mælken op til kogepunktet, tag gryden af varmen.
  5. Tryk husblassen fri for vand og rør den ud i den varme mælk til den er helt smeltet. Smelt derefter nougatstykkerne i mælken. Rør til stykkerne er helt smeltet og cremen er jævn.
  6. Hæld nougatcremen i en tynd stråle ned i flødeskummet og vend rundt med en dejskraber eller grydeske (det handler om at bevare så meget luft som muligt).
  7. Smag til med appelsinsaft/Cointreau og hæld op i 6 glas eller små skåle.
  8. Lad moussen stå på køl i mindst 2 timer inden servering. Pynt med friske bær og hakkede brændte mandler.

Psssst – er du vild med mousse, bør du også prøve denne skønne Baileys fromage.

Print Friendly, PDF & Email

6 Replies to “Nougatmousse – skøn dessert til to eller mange”

  1. hejsa. skal nougatcremen være helt kold når den vendes i fløden?

    1. Hej Majken. Ikke så kold, at den stivner. Det handler mest om, at tingene skal have samme temperatur. Så hvis du lader fløden stå lidt på køkkenbordet, inden du pisker den. Lader nougatcremen køle lidt af og blander lidt flødeskum i, inden du hælder cremen i en tynd stråle ned i flødeskummet, så får cremen ikke et chok og størkner, inden den er vendt i 🙂

  2. Hanne Pedersen siger: Svar

    Hej Anneline

    Er det kun mig, der ikke kan se hvor og hvornår husblassen kommes i?
    Måske kunne jeg regne det ud, hvis jeg var mere erfaren i brug af husblas.
    Hilsen Hanne

    1. Hej Hanne. Ups – du har helt ret! Det er smuttet :-/ Godt, du så det. Nu har jeg rettet opskriften til – tak for hjælpen og god fornøjelse 🙂 Forårshilsner Anneline

  3. Den ser da også bare toplækker ud. Håber I får en dejlig og dessertfuld påske :-).

    KH
    Dorte

    PS – nu kan du også følge lidt med på min blog 🙂

    1. Hej Dorte. Hvor er den flot! Megasejt! Men fortæl mig lige … hvordan har du skaffet dig 36 timer i døgnet, når vi andre må nøjes med 24??? Kh. Anneline 🙂

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.