Pasta Carbonara smager så englene synger – uanset om det serveres på en italiensk terrasse, i en campingvogn eller søndag aften oven på en festlig weekend. Og så tager det 10 minutter at smække sammen.
Du kan lave det med helt almindelig pasta eller som her med frisk, fyldt pasta – det gør bestemt ikke retten dårligere.
Og nej, det hører ikke til blandt verdens sundeste retter – til gengæld bliver man hurtig mæt.
Pasta Carbonara
(4 pers.)
- 500 g pasta (her er det tortellini med skinke)
- 150-200 g bacon (skåret i tern)
- 1 ½ dl fløde
- En håndfuld persille
- 2 æg
- Friskkværnet peber
- Friskrevet parmesanost
- Steg baconen sprød og læg den derefter på et stykke køkkenrulle til afdrypning.
- Kog pastaen i rigeligt vand til den er “al dente”.
- Hak persille (put den evt. i et glas og klip den i mindre stykker med en saks nede i glasset)
- Pisk æg, fløde og peber sammen.
- Når pastaen er kogt, hældes vandet fra og blusset skrues ned til 1.
- Hæld pasta, bacon, persille og æggeblanding sammen i gryden og rør godt rundt.
- Server med friskrevet parmesanost.