Pulled pork er det nye hit blandt grill-entusiaster og simremads-elskere – og et oplagt projekt til en efterårsferie, da det tager 1 ½ døgn at lave. Det meste af tiden passer grisebassen dog sig selv – og den er værd at vente på! Og så er det endda billig og superlækker gæstemad.
Jeg købte 2 kg nakkefilet på tilbud til 98 kr., og vi regnede ud, at der ville have været nok til 12 voksne. Så mange var vi ikke, så i stedet fik vi burgere to dage i træk og sluttede af med at bruge resten i en omgang fried rice. Det blev VIRKELIG også godt!
Jeg startede med at lægge kødet i saltlage om morgenen.
Sent om aftenen tog jeg det op, gned det ind i krydderiblandingen og satte det klar i et ildfast fad i ovnen. Ovnen satte jeg til at tænde ved hjælp af autofunktion kl. 5.30 næste morgen – og så var kødet færdig ved 16tiden, så jeg kunne bage burgerboller og lave ovnkartofler.
Man kan selvfølgelig gøre arbejdet nemmere for sig selv ved at købe burgerboller, færdiglavet barbequesauce og coleslaw.
Vinegarsaucen kan udelades, men giver et fint, syrligt modspil til det fede kød.
Barbequesaucen smager meget autentisk – den skal vi helt sikkert også prøve som grillmarinade næste sommer! Uhm, den vil være god på hjemmelavede spareribs!
Pulled pork burgers med coleslaw og to slags sauce
(Nok til 12 personer eller til flere dage)
- 1-2 kg nakkefilet
- Saltlage:
– 2 liter vand
– 120 ml salt
– 1 dl sukker
– 3 laurbærblade (kan udelades) - Dry rub (krydderiblanding):
– 1 spsk salt
– 4 spsk paprika
– 4 spsk brun farin
– ½ spsk stødt koriander
– 2 spsk barbequekrydderi
– 1 fed presset hvidløg (eller 1 spsk hvidløgspulver)
– Sort peber eller cayennepeber
– Evt. stødt chili
- Start med at lave saltlagen. Kog en liter vand i elkedlen og hæld det i en stor skål eller gryde. Tilsæt salt og sukker og rør til det er opløst. Tilsæt evt. laurbærblade og kom kødet i lagen. Put låg på og lad kødet trække i køleskabet i 10-12 timer.
- Herefter laver du din dry rub. Bland alle ingredienserne i en skål eller morter og gnid blandingen ind i kødet.
- Stik et stegetermometer i kødet og lad det stege i en 100 grader varm ovn (alm. varme), indtil stegetermometeret viser 95 grader. Det tog ca. 10 timer i vores ovn. Du kan evt. skrue op til 110 grader de sidste par timer, hvis det går for langsomt, men det var ikke nødvendigt for os.
- Lad kødet køle lidt af, inden du piller det fra hinanden med to gafler.
- Hjemmelavet coleslaw:
– 200 g revet gulerod
– 400 g fintsnittet hvidkål
– 3 spsk græsk yoghurt eller lignende
– 2 spsk mayonnaise
– 2 tsk sød sennep
– 1 tsk dijonsennep/stærk sennep
– 1 tsk æblecidereddike
– Salt og peber
- Rør græsk yoghurt, mayonnaise, sød og stærk sennep, eddike, salt og peber godt sammen og bland det med gulerødder og hvidkål. Smag til og lad det gerne trække ½ times tid eller længere inden servering.
- Barbequesauce:
– 1 dl god ketchup
– 100 g brun farin
– 2 spsk æbleeddike
– 2 tsk soja
– 2 tsk god sennep
– 2 tsk paprika
– 2 tsk chipotle/røget paprika
– 1 fed hvidløg
- Pres/riv hvidløget og rør alle ingredienserne godt sammen. Lad saucen stå og hvile i mindst 10-15 minutter til sukkeret er helt opløst.
- Vinegarsauce:
– 1 dl æblecidereddike
– 1 dl æblemost
– 1/4 dl ketchup
– 25 g brun farin
– 1 tsk chiliflager
– 2 tsk salt
– 1 tsk peber
- Bland det hele i en gryde og giv det et let opkog. Lad det køle af inden servering.
Hjemmebagte burgerboller
(ca. 16 stk.)
- 50 g flydende margarine
- 3 dl mælk
- 50 g gær
- 200 g sigtemel (ca. 4 dl)
- 2 tsk groft salt
- 1 spsk honning
- 200 g græsk yoghurt/yoghurt naturel eller lign.
- 400 g hvedemel (ca. 7 dl)
- Evt. 1 sammenpisket æg og sesamfrø til pynt
- Lun mælken og rør gæren ud heri.
- Tilsæt resten af ingredienserne og slå dejen godt sammen.
- Dæk skålen til og lad dejen hæve i ca. 45 minutter.
- Hæld dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Del dejen i ca. 16 stykker, som formes til flade boller (ca. 10 cm i diameter). Du kan evt. pensle dem med æg og drysse med sesamfrø. Lad dem efterhæve på bagepladerne i ca. 15 minutter.
- Bag bollerne ved 200 grader (varmluft) i ca. 10 minutter til de er gyldne.
Burgerbollerne fyldes med pulled pork, barbequesauce, vinegarsauce, coleslaw og evt. syltede agurker og løgringe. Server evt. sammen med hjemmelavede kartoffelbåde. It is truly homemade the american way!
Halløj. Er denne opskrift til 10-12 personer ? Også mht sauce og coleslaw?
Mvh Jannie
Hej Jannie.
Ja, da vi lavede det, var der nok af det hele til 10-12 personer. Men hvis I er en meget coleslaw- eller sauceglad flok, er det nemt at lave lidt ekstra :o)
Sommerhilsner Anneline
Menuen hittede herhjemme i weekenden, så tak for inspirationen. Vi overvejer allerede hvordan vi kan skabe en variant der er vores helt egen 😉
Jeg er sikker på, at I kan give retten det helt rigtige personlige twist – uhm, det glæder jeg mig allerede til at smage 😉
Jeg var så heldig at være prøvekanin til denne menu, og jeg må sige, at det var virkelig lækkert! Mums!