Jeg synes faktisk, at disse quinoa-krebinetter smager MINDST lige så godt som de almindelige af flæskefars. Og selv mand, børn og teenagere måtte også erkende, at de var et værdigt alternativ til den klassiske ret.
Server dem a la dansk kro med kogte kartofler og stuvede ærter og gulerødder. Ellers sammen med en kartoffelbåde og guacamole. Eller til en grov salat. Dagen efter smager de også rigtig godt på rugbrød.
Og hvis du laver dem mindre kan de garanteret bruges i pitabrød som alternativ til falafel.
Quinoa-krebinetter
(4 personer)
- 2 dl quinoa
- 4 dl vand
- ½ tsk salt
- 2 æg
- 2 dl hirseflager
- 1 fed hvidløg
- 75 g revet ost
- Salt og peber
- Smør til stegning
- Skyl quinoaen grundigt i en sigte.
- Bring vandet i kog. Tilsæt salt og quinoa og kog i ca. 15 min. ved svag varme under tætsluttende låg.
- Hæld quinoaen i en sigte og lad den afkøle.
- Rør æg og 1 dl hirseflager sammen og stil det tildækket i køleskabet i ca. 10 min.
- Rør æggeblandingen sammen med quinoa, presset hvidløg, revet ost, salt og peber og stil det tildækket i køleskabet i ca. 10 min.
- Form ca. 8 bøffer af blandingen og vend dem i resten af hirseflagerne.
- Lad smørret blive gyldent på en pande og steg bøfferne ved middelkraftig varme til de er gyldne på begge sider.
Ser krebinetterne ud som på billedet? Det ligner grangiveligt, at dem på billedet er paneret i rasp?