Smagen af sommer #5: Rabarberkage med nødder og lime

I får lige endnu en opskrift, der passer perfekt til sådan en pinsemandag.
Min mormor bagte for nyligt denne friske rabarberkage – som kun bliver bedre dagen efter den er bagt, hvor nøddesmagen træder endnu tydeligere frem. Limeskallen giver en frisk smag, og kagen egner sig supergodt til at have med til sommerens sammenkomster!

Rabarberkage
(1 springform)

  • 1 stort bundt rabarber
  • 6 spsk rørsukker
  • 150 g hasselnødder
  • 1 stang vanilje
  • 175 g smør + lidt til formen
  • 175 g sukker
  • 6 små æg eller 4 store
  • 1 knivspids fint salt
  • En lille smule fintreven skal af en økolime
  • 120 g hvedemel + lidt til formen
  • 35 g kartoffelmel
  • 1 ½ tsk bagepulver
  • 1 ½ dl kærnemælk
  • Vaniljeis eller græsk yoghurt/creme fraiche rørt med lidt flormelis/vaniljesukker
  1. Gør rabarberne i stand og skær dem i småstykker (2-3 cm). Drys dem med sukker og lad dem trække, mens kagedejen laves.
  2. Mal nødder og vaniljestang til mel i foodprocessoren.
  3. Rør smør og sukker cremet og fri for sukkerknasen. Tilsæt æggene et ad gangen og rør grundigt mellem hvert æg.
  4. Tilsæt salt, limeskal og vaniljenøddemel.
  5. Sigt hvedemel, kartoffelmel og bagepulver sammen og fold halvdelen af det i dejen.
  6. Rør forsigtigt kærnemælk i og fold derefter resten af melblandingen i.
  7. Dæk bunden af en springform med et stykke bagepapir og klem det fast med ringen. Smør kanten med smør, drys den med et tyndt lag mel og bank det overskydende ud.
  8. Hæld dejen i formen og glat den, så den huler lidt på midten. Fordel de sukrede rabarber over kagen og sæt den i ovnens nederste rille.
  9. Bag den i godt 1 time i en 175 grader varm ovn. Mærk med en strikkepind eller kødnål om kagen er bagt (der må ikke sidde dej fast på pinden, når du trækker den op), og tag den ikke ud af formen, før den er helt afkølet.
  10. Drys med flormelis og server med is eller græsk yoghurt smagt til med lidt flormelis eller vaniljesukker.

Velbekomme og god pinse!

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.