Rabarberskum med hvid chokolade

Vores rabarber er stadig nogle små, sørgelige stængler. Heldigvis kommer min veninde forbi i ny og næ med et ordentligt bundt. Har du også stadig rabarber, så prøv denne fantastiske dessert – det er nærmest en sommerudgave af ris a la mande.

Den kan også snildt laves på alle andre årstider med rabarber fra fryseren.
Skal det være ekstra festligt, så bag de lækre nøddeblonder til (de tager kun 5 minutter at røre sammen) – men den er også lækker uden.

Rabarberskum med hvid chokolade
(4-6 pers.)

  • 450 g rabarber
  • ½ vaniljestang
  • 120 g sukker
  • 2½ dl piskefløde
  • 50 g hakket hvid Rittersport med nødder + lidt til pynt
  1.  Rabarberne skæres i mindre stykker og koges ved svag varme med sukker, vaniljekorn og -stang i 10-15 min, til rabarberne er udkogte. Kog dem evt. uden låg, så mosen ikke bliver for tynd. Rør rundt undervejs. Tag stangen op, køl mosen af og opbevar den i køleskab.
  2. Ved servering: Bland rabarbermosen med flødeskum og hakket hvid chokolade. Serveres i skål eller portionsglas.

Nøddeblonder
(16-18 stk.)

  • 100 g hasselnødder
  • 100 g sukker
  • 40 g smør
  • 1 æggehvide
  1. Hak nødderne fint (evt. i foodprocesser eller minihakker) og bland dem i en skål med sukker.
  2. Smelt smørret ved svag varme og rør det i nøddeblandingen.
  3. Tilsæt æggehviden og rør dejen godt sammen.
  4. Sæt med en teske dejen i små toppe på en bageplade med bagepapir på. Der skal være god afstand mellem toppene, for de flyder ud til 8-10 cm. Max 8-9 pr. plade.
  5. Bages ved 200 g i ca. 7 min. til de er gyldne med en lidt mørkere kant. Lad dem afkøle lidt på pladen, inden de tages af med en paletkniv.
  6. De kan fint holde sig sprøde i mange dage i en lufttæt dåse, så bag evt. dobbeltportion.
Print Friendly, PDF & Email

3 Replies to “Rabarberskum med hvid chokolade”

  1. Aase Lundqvist siger: Svar

    Genialt! Jeg har både rabarber og hasselnødder i haven lige nu, og vi skal have gæster i morgen. Den er hjemme!

  2. […] Server med frisk frugt og sprøde kager, for eksempel nøddeblonder. […]

  3. […] Prøv kaffeisen sammen med frisk frugt og/eller nøddeblonder. […]

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.