Vores rabarber er stadig nogle små, sørgelige stængler. Heldigvis kommer min veninde forbi i ny og næ med et ordentligt bundt. Har du også stadig rabarber, så prøv denne fantastiske dessert – det er nærmest en sommerudgave af ris a la mande.
Den kan også snildt laves på alle andre årstider med rabarber fra fryseren.
Skal det være ekstra festligt, så bag de lækre nøddeblonder til (de tager kun 5 minutter at røre sammen) – men den er også lækker uden.
Rabarberskum med hvid chokolade
(4-6 pers.)
- 450 g rabarber
- ½ vaniljestang
- 120 g sukker
- 2½ dl piskefløde
- 50 g hakket hvid Rittersport med nødder + lidt til pynt
- Rabarberne skæres i mindre stykker og koges ved svag varme med sukker, vaniljekorn og -stang i 10-15 min, til rabarberne er udkogte. Kog dem evt. uden låg, så mosen ikke bliver for tynd. Rør rundt undervejs. Tag stangen op, køl mosen af og opbevar den i køleskab.
- Ved servering: Bland rabarbermosen med flødeskum og hakket hvid chokolade. Serveres i skål eller portionsglas.
Nøddeblonder
(16-18 stk.)
- 100 g hasselnødder
- 100 g sukker
- 40 g smør
- 1 æggehvide
- Hak nødderne fint (evt. i foodprocesser eller minihakker) og bland dem i en skål med sukker.
- Smelt smørret ved svag varme og rør det i nøddeblandingen.
- Tilsæt æggehviden og rør dejen godt sammen.
- Sæt med en teske dejen i små toppe på en bageplade med bagepapir på. Der skal være god afstand mellem toppene, for de flyder ud til 8-10 cm. Max 8-9 pr. plade.
- Bages ved 200 g i ca. 7 min. til de er gyldne med en lidt mørkere kant. Lad dem afkøle lidt på pladen, inden de tages af med en paletkniv.
- De kan fint holde sig sprøde i mange dage i en lufttæt dåse, så bag evt. dobbeltportion.
Genialt! Jeg har både rabarber og hasselnødder i haven lige nu, og vi skal have gæster i morgen. Den er hjemme!
[…] Server med frisk frugt og sprøde kager, for eksempel nøddeblonder. […]
[…] Prøv kaffeisen sammen med frisk frugt og/eller nøddeblonder. […]