Har du lyst til at prøve et alternativ til den klassiske rabarbercrumble (som også altid er et hit!), så er her en sød og sommerlig tærte, der er fin til picnic, sammen med et glas iskoldt hyldeblomstsaft på terrassen eller som dessert på sankthansaften.
Tærten er inspireret af den Hjertetærte med rabarber, der er på Viskalspise.dk, men så havde vi en rest marcipan i køleskabet, som gav idéen til kransekagepynten – og den løfter altså lige tærten til et nyt niveau 🙂
Server den lun med vaniljeis eller creme fraiche til.
Rabarbertærte med kransekage
(Tærteform på 24 cm)
Mørdej
- 150 g koldt smør
- 150 g hvedemel
- 1 spsk mælk
- 1 spsk sukker
Fyld
- 125 g sukker
- 2 spsk kartoffelmel
- Ca. 500 g rabarber
Kransekage
- Ca. 100 g marcipan
- 1 æggehvide
- 40 g flormelis
- Tænd ovnen på 200 grader (alm. ovn)
- Smør tærteformen med lidt af smørret.
- Skær resten af smørret i små stykker og kom det i en skål med mel, mælk og sukker. Brug hænderne til at samle mørdejen.
- Kom mel på hænderne og tryk dejen ud i tærteformen – også hele vejen op af kanten.
- Sær rabarberne i stykker på ca. 1 cm og vend dem med sukker og kartoffelmel. Hæld dem ud i tærteformen.
- Rør marcipan, æggehvide og flormelis til en glat masse med elpiskeren. Fyld massen i en tylpose (eller en frysepose, hvor du klipper hul i hjørnet) og tegn mønstre på tærten.
- Bag tærten midt i ovnen i 30 minutter.
- Server tærten lun med is, flødeskum eller creme fraiche til.
God weekend og bon appetit 🙂