Rodfrugter med wasabi-dip

Jeg har for første gang forsøgt at så pastinakker i vores urtehave – og de små, uskyldige frø, har udviklet sig til 30 centimeter lange “jawertusser”, der må tvinges op af jorden med en greb!

Til gengæld smager de skønt blandet i kartoffelmos, i suppe eller som her: Bagt i ovnen sammen med kartofler og gulerødder og serveret med wasabi-dip, der kradser lidt i næsen.

Ovnbagte rodfrugter
(4 personer)

  • Ca. 1 kg rodfrugter (kartofler, gulerødder, pastinak, persillerod, rødbeder og/eller hvad I kan lide)
  • 3-4 spsk olivenolie
  • Havsalt
  • Evt. lidt citronsaft
  1. Skrub eller skræl rodfrugterne, skær dem i passende stykker og put dem i en frysepose.
  2. Hæld olivenolie i posen og ryst grundigt, så olien bliver fordelt.
  3. Fordel rodfrugterne på en bageplade med bagepapir, så de ligger i ét lag. Drys med havsalt og dryp evt. med citronsaft.
  4.  Bages i ovnen ved 225 grader i ca. 40 minutter til de er gyldne og sprøde.

Wasabi-dip

  • 2 dl. græsk yoghurt, fromage frais eller lignende
  • 1 tsk. wasabi-pasta (grøn japansk peberrod kendt fra sushi, kan købes på tube i de fleste supermarkeder)
  • ½ tsk. havsalt
  • Citronsaft
  1. Smag den græske yoghurt til med wasabi, salt og citronsaft – og voila, så er der dip.
Print Friendly, PDF & Email

One Reply to “Rodfrugter med wasabi-dip”

  1. […] Peanutsaucen kan også bruges som hot dip til grøntsagsstænger eller ovnbagte rodfrugter. […]

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.