Rysteribs smager som små, syrlige perler af sol og sommer, der popper på tungen, når man spiser dem. Og for mig er de fyldt med minder. Jeg fik dem nemlig oven på ymer, når jeg som barn var på sommerferie hos min mormor og morfar.
Rysteribs er supernemt og tager kun et par minutter at lave. Nyd dem på yoghurt naturel sammen med mysli, som dessert med vaniljeis eller som syrligt tilbehør til fisk eller stegt kylling.
Rysteribs
- Ribs
- Sukker (cirka halvt så meget sukker som ribs)
- Skyl ribsene og nib det fri fra stilkene.
- Hæld en håndfuld ribs i et tætsluttende glas og drys sukker over. Fortsæt med flere lag ribs og sukker til glasset er fyldt. Luk det og ryst glasset, så sukkeret fordeler sig mellem bærrene.
- Sæt glasset på køl. Efter nogle timer begynder det at trække saft, men lad det gerne stå til dagen efter, før du begynder at spise af dem.
Bliver helt misundelig – det ser både smukt og lækkert ud (: