Smagen af sommer #6: Salat med jordbær og parmaskinke

Selvom sommervejret lader vente på sig er der heldigvis masser af sol-smag i de friske, danske jordbær lige nu. For nyligt fik vi denne skønne salat med jordbær, mozzarella, parmaskinke og pinjekerner serveret til et familietræf – hold da op, hvor er den lækker!

Server den som forret, frokost eller som en let aftensmad oven på en varm dag (de kommer forhåbentlig – jeg krydser i hvert fingre!)

Salat med jordbær og parmaskinke
(2-4 personer) 

  • 1 bakke blandede babyleaves (eller blandet salat fra haven – hovedsalat, spinat, ruccola, hjertesalat eller din egen favorit)
  • 1 bakke friske jordbær
  • 1 pakke parmaskinke
  • 2 pakker mozzarella
  • 1 pose pinjekerner
  • Olivenolie
  1. Rist pinjekernerne på en tør pande til de er lysebrune. 
  2. Vask salaten og skær den groft. Læg den på et fad. 
  3. Dryp med olivenolie.
  4. Skær jordbærene i halve/kvarte og fordel dem over salaten.
  5. Rul hvert stykke parmaskinke til en “rose” og læg dem på salaten. 
  6. Riv mozzarellaen i mindre stykker, som fordeles på salaten.
  7. Drys med pinjekerner. 
Server med godt brød, kølig hvidvin eller hyldeblomstdrik

 

TIP!
Salaten smager også skønt uden for jordbærsæsonen, og da kan du f.eks. bruge blåbær eller friske figner i stedet for.
Print Friendly, PDF & Email

2 Replies to “Smagen af sommer #6: Salat med jordbær og parmaskinke”

  1. Nam nam den ser lækker ud:) Det er jo også lige nu man skal prøve sig frem jordbær!

    Den ryger på næste uges madplan.

    1. Det kan I godt glæde jer til – den er fabelagtig! 🙂

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.