Selvom sommervejret lader vente på sig er der heldigvis masser af sol-smag i de friske, danske jordbær lige nu. For nyligt fik vi denne skønne salat med jordbær, mozzarella, parmaskinke og pinjekerner serveret til et familietræf – hold da op, hvor er den lækker!
Server den som forret, frokost eller som en let aftensmad oven på en varm dag (de kommer forhåbentlig – jeg krydser i hvert fingre!)
Salat med jordbær og parmaskinke
(2-4 personer)
- 1 bakke blandede babyleaves (eller blandet salat fra haven – hovedsalat, spinat, ruccola, hjertesalat eller din egen favorit)
- 1 bakke friske jordbær
- 1 pakke parmaskinke
- 2 pakker mozzarella
- 1 pose pinjekerner
- Olivenolie
- Rist pinjekernerne på en tør pande til de er lysebrune.
- Vask salaten og skær den groft. Læg den på et fad.
- Dryp med olivenolie.
- Skær jordbærene i halve/kvarte og fordel dem over salaten.
- Rul hvert stykke parmaskinke til en “rose” og læg dem på salaten.
- Riv mozzarellaen i mindre stykker, som fordeles på salaten.
- Drys med pinjekerner.
Server med godt brød, kølig hvidvin eller hyldeblomstdrik.
TIP!
Salaten smager også skønt uden for jordbærsæsonen, og da kan du f.eks. bruge blåbær eller friske figner i stedet for.
Nam nam den ser lækker ud:) Det er jo også lige nu man skal prøve sig frem jordbær!
Den ryger på næste uges madplan.
Det kan I godt glæde jer til – den er fabelagtig! 🙂