Solbærsyltetøj – med og uden rom

I sommers kunne vi plukke over et kilo store, modne solbær fra vores solbærbusk. En del blev spist og resten blev skyllet og renset, inden de kom en tur i fryseren. Og forleden blev de så forvandlet til sødt og smagfuldt solbærsyltetøj.

Her i huset er solbærsyltetøjet blevet nydt i stor stil på Dennis’ nybagte grydebrød – mums!

solbaer2016_storbyfarmen

Det var Fridas ønske, så selvfølgelig skulle der være et par børnevenlige glas. Men solbær og mørk rom klæder nu også hinanden ualmindelig godt, så vi lavede også en voksen-variant ud af samme omgang.

Den kraftige smag af sol og sommer (med eller uden rom) er helt fantastisk i pandekager med is, sammen med brie eller anden ost.

solbaer2016_hoest_storbyfarmen

Solbærsyltetøj – med og uden rom
(3-4 glas)

  • 750 g solbær
  • 500 g sukker
  • 1 ½ tsk rød Melatin
  • ca. ½ dl mørk rom
  • Atamon (til at skylle glassene i)
  1. Friskplukkede solbær skylles og pilles af stilkene. Frosne solbær er forhåbentlig renset på forhånd 🙂
  2. Kom solbær og sukker (gem ca. 1 spsk) i en gryde og varm langsomt op ved svag/middel varme. Rør undervejs og tilsæt evt. en sjat vand, hvis du er bange for, at det brænder på.
  3. Kog ved svag varme i ca. 10 minutter.
  4. Bland det sidste sukker med 1 ½ tsk Melatin. Tilsæt blandingen og kog videre i 2 minutter.
  5. Tag gryden af varmen og hæld halvdelen af syltetøjet på skoldede og Atamon-skyllede glas.
  6.  Tilsæt rom i resten af syltetøjet og rør rundt, inden det også hældes på glas, der er skoldede og skyllet med Atamon.
  7. Sæt låg på, mens syltetøjet stadig er varmt. Tør glassene af med en ren, våd klud. Tjek at låget slutter tæt – så kan syltetøjet holde sig i månedsvis (men så længe får det sikkert ikke lov at stå …)

Tip!
Flydende Atamon kan købes i de fleste supermarkeder. Bland en hættefuld Atamon i 1 dl varmt vand og hæld det i et renvasket syltetøjsglas. Sæt låget på og ryst. Hæld Atamon-blandingen over i næste syltetøjsglas, sæt låg på og ryst. Gentag til alle glassene er skyllet i Atamon.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.