Alle her i huset er helt vilde med disse fantastiske boller med spinat og gulerødder i.
Godt nok var Anton lidt skeptisk over den grønlige farve, indtil vi fortalte ham, at det var fodboldbane, der var i …
De er sprøde og gode – både til morgenmad, brunch og i madpakken (ja, og alle andre tidspunkter af døgnet) – og så er de nemme og sjove at bage.
Spinat er endda en superfood, der er propfyldt med antioxidanter, vitaminer og jern, styrker immunforsvaret, er godt for kredsløb, blodproduktion og knogler, forebygger kræft, styrker hjernens aktivitet og modvirker depression. Så go for it med god samvittighed!
GRØNNE SPINATBOLLER
(10-12 stk.)
200 g hakket spinat (frost)
2½ dl kogende vand
2 tsk. salt
1 dl tykmælk/græsk yoghurt/fromaige frais eller lignende
50 g gær
2 spsk. rapsolie (eller anden olie)
150 g revne gulerødder (2-4 stk.)
1 dl solsikkekerner
1½ dl grahamsmel
7-9 dl hvedemel
- Kom spinatkuglerne i en stor skål og hæld kogende vand over. Rør til de er optøet.
- Rør youghurt og salt i. Smuldr gæren og rør den i.
- Tilsæt revne gulerødder, olie, solsikkekerner, grahamsmel og rør godt.
- Kom hvedemel i lidt ad gangen til dejen er klistret, men ikke våd.
- Rør godt i et par minutter.
- Lad dejen hæve under et viskestykke i mindst 15 minutter.
- Tag en stor ske og dyp den i mel. Form store boller og sæt dem på en plade med bagepapir. Drys evt. med solsikkekerner.
- Lad bollerne hæve igen i mindst 20 minutter.
- Bag bollerne midt i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter til de er lysebrune.
Jeg har lige bagt bollerne og de blev mega gode, brugte kun spinat, men brugte til gengæld 350 gram og puttede noget feta i. Godt tip med at klippe i spinaten.
Super opskrift – jeg supplerede med en rest feta i tern, det kan anbefales. 🙂
Uhm, det lyder lækkert! For tiden har de kun helbladet spinat i vores Netto, men så klipper jeg bare ned i spinaten, når det kogende vand er hældt over. Det fungerer fint 🙂
Uhm, dem vil jeg i hvert fald prøve :O)