Kombinationen af krydret laks, naan-brød, yoghurtdressing og frisk koriander tophitter hos mine smagsløg! Opskriften er vist egentlig Jamie Olivers, men jeg lærte den at kende af min bror og svigerinde.
I juleferien har vi en fast tradition, hvor vi mødes hos mine forældre 2. juledag og laver fiskebuffet. Alle melder ind med en ret, og så kokkererer vi sammen. Det er virkelig hyggeligt og skønt med noget let og anderledes oven på månedens tunge julemad (misforstå mig ikke: Farseret kalkun med min fars flødesauce er min absolutte livret!).
Men denne lette ret smager bestemt også forrygende en sommeraften på terrassen (med en god salat til), på en buffet (skær evt. naan-brødene i mindre stykker) eller som forret.
Og lad dig ikke skræmme af de 8 trin – de er virkelig hurtige at lave!
Indisk lakse-tikka på naan
(4 personer)
- 4 naan brød
- 1-2 frisk rød chili
- 1 agurk
- 1 citron
- 2 dl yoghurt natural
- Salt og friskkværnet peber
- Frisk koriander
- 400 gram laksefilet
- 2 spsk tandoori curry paste (fås i større supermarkeder)
- Olivenolie
- Opvarm naan-brødene i ovnen ved ca. 100 grader eller på brødristeren.
- Vask chilierne, fjern kernerne og hak dem fint.
- Skyl agurken, skær den igennem på langs og fjern kernerne med en teske. Skær den i grove tern og læg dem i en skål.
- Halver citronen og pres den ene halvdel ud over agurken. Tilsæt yoghurt, halvdelen af den finthakkede chili, salt og peber.
- Skær laksen i tern på ca. 1,5 x 1,5 cm.
- Put tandoori curry paste i en skål eller pose. Tilsæt laksetern og vend rundt, så laksen er helt dækket af tandoori.
- Opvarm en stegepande eller wok ved fuld varme. Tilsæt et godt skvæt olivenolie og steg laksen i 2-3 minutter – vend forsigtigt rundt undervejs.
- Læg et varmt naanbrød på hver tallerken og put en god skefuld yoghurtdressing og stegt laks ovenpå. Drys med chili og frisk koriander og slut af med et dryp citronsaft.