Så kom vi ind i 2012, og lige siden har blæsten suset og regnen pisket omkring Storbyfarmen. Derfor er det nemt at drømme om varme himmelstrøg, sand mellem tæerne og sol på ryggen … Desværre har julemåneden gjort et gevaldigt indhug i pengekassen, og jeg er sikkert ikke den eneste, der må nøjes med at dagdrømme.
Her får du derfor en opskrift, der kan få det til at føles, som om du er i Thailand. Den giver varmen her i januar og sender fluks smagsløgene på eksotisk ferie – og du behøver ikke engang at pakke kufferten.
Peanutsaucen kan også bruges som hot dip til grøntsagsstænger eller ovnbagte rodfrugter.
Thailandske satayspyd
(4 personer som forret eller del af en buffet. 2-3 personer som hovedret med ris til)
Kyllingespyd:
- 280 g kyllinge inderfilet
- 1 spsk sojasauce
- 1 fed hvidløg
- 2 tsk frisk eller stødt ingefær
- ½ frisk rød chili (eller 1/4 tsk stødt chili)
- 1/4 tsk stødt koriander
- 1 tsk sukker (gerne rørsukker)
- 1 tsk sesamfrø
- 1 spsk limesaft
- Grillspyd af træ (lad dem ligge i blød i vand min. 1 time før brug)
Peanutsauce:
- 1 lille løg
- 1 fed hvidløg
- 1 frisk rød chili
- 1 tsk olie
- 1 dl vand
- 2 spsk. peanutbutter
- 2 spsk limesaft
- 1 spsk sojasauce
- 2 tsk sukker (gerne rørsukker)
- Salt og peber
- Bland soja, presset hvidløg, revet ingefær, finthakket chili, krydderier, sukker og sesamfrø i en frysepose og put kyllingestykkerne heri. Bind knude på posen og massér grundigt, så marinaden fordels på al kyllingen. Lad posen ligge i køleskabet i min. ½ time.
- Sæt kyllingen på grillspyd – to-tre på hvert spyd. Steg dem på en pande eller allerbedst på grill et par minutter på hver side.
- Peanutsauce: Svits finthakket løg, hvidløg og chili i olie i et par minutter. Tilsæt 1 dl vand, peanutbutter, limesaft, soja og sukker. Kog saucen igennem under omrøring. Smag til med salt og peber.
- Saucen kan serveres kold eller varm.
mmm…. det lyder virkeligt lækkert! 🙂