I dag fylder min skønne mand 40 år, og jeg kan på nuværende tidspunkt ikke afsløre, hvad han får af ungerne og mig … Men sidste år gav vi ham – i al beskedenhed – en genial gave: En pizzabagesten.
Forrige søndag fik børnene lov til at bestemme, hvad vi skulle spise om aftenen. Alt var åbent: Vi kunne hente pizza, lave hotdogs eller hvad de nu havde lyst til – og de valgte fars hjemmebagte pizzaer. Åh, det var guf for voksenører!
Det fantastiske ved stenen er, at bunden bliver lige så lækker og sprød, som den man får hos den professionelle pizzamand – og så kan man selv bestemme, hvor sundt eller usundt fyldet skal være.
- Vores pizzabagesten er fra F&H, og jeg købte den i Bahne på tilbud til 169 kr. Den koster normalt 229 kr., men jeg har set den på tilbud flere gange efter. En billig flise fra byggemarkedet kan efter sigende også bruges.
- Stenen er også genial at bage brød og boller på.
- Der følger en pizza-spatel med de fleste pizzabagesten, så man virkelig kan føle sig som en ægte italiensk pizza-maestro!
- Start med at klippe tre stykker bagepapir, som passer i størrelse til bagestenen, og træk så den udrullede dej over på bagepapiret, inden du putter fyld på. Så kan du have en pizza på bordet, en i ovnen og en klar med fyld på. Det gælder om kun at have ovnen åben kort tid for at bevare stenen så varm som muligt.
- Husk at sætte pizzabagestenen på en plade i ovnen, FØR du tænder. Hvis den bliver sat ind i en varm ovn, kan den knække på grund af “temperatur-chokket”.
- Brug kun et tyndt lag tomatsauce, hvis du vil have bunden sprød og ikke svampet.
- Du finder inspiration til pizzafyld HER.
Buon appetito!
Tillykke med manden! 🙂 En pizzasten står bestemt også som noget af det øverste på min ønskeliste!