Skal man oversætte det italienske begreb tiramisu til dansk, betyder det gør mig glad. Og man kan da heller ikke nyde denne dejlige dessert uden at sidde med et saligt smil (og lidt kakaostøv) om munden!
Jeg har for nyligt opdaget, at vores lokale Netto har både ladyfingers og mascarpone på hylderne, og så var det jo oplagt at servere denne italienske humørbooster, da vi fik besøg af vores gode venner her i weekenden.
Samtidig er den supernem og lynhurtig at lave – børn kan sagtens hjælpe til – og det bliver kun bedre, hvis du laver den dagen før.
Jeg kan dog godt savne lidt bid i den helt klassiske version, derfor har jeg opgraderet med lidt grofthakket chokolade på toppen.
Tiramisu
(4-6 personer)
- 16-20 ladyfingers
- ½ dl marsala, sherry eller cognac
- ca. 2 dl stærk kaffe
- 4 pasteuriserede æggeblommer
- 3 spsk sukker
- ½ stang vanille (eller ½ tsk vanillesukker)
- 250 g mascarpone
- 2 ½ dl piskefløde
- Kakao
- Evt. ca. 50 g grofthakket mørk chokolade
- Pisk æggeblommer, sukker og vanille til det bliver lyst og luftigt.
- Rør mascarponen i.
- Pisk fløden til flødeskum og vend den i cremen.
- Bland marsala i kaffen og dyp ladyfingers heri.
Jeg hældte kaffe og marsala i en dyb tallerken og lagde så ladyfingers ned i nogle sekunder, så de kunne suge. - Læg kiksene tæt i et fad og fordel halvdelen af cremen henover.
- Gentag én gang, så der bliver to lag kiks og creme.
- Drys med kakao gennem en sigte og derefter evt. grofthakket chokolade.
Buon appetito! 🙂
Den smagte eddermame godt! Og brug cognac!