Trøfler vs. romkugler

Oven på gårsdagens gode grønne samvittighed, kommer der her en opskrift, som absolut ikke er sund, men syndigt lækker og rigtig sjov at lave sammen med børn.

Som importeret sjællænder får jeg mange skeptiske blikke, når jeg kalder de brune kaloriebomber for romkugler, for her på Jydeland hedder de altså trøfler. Kært barn har mange navne – og én ting er sikker: De smager fabelagtigt! Også efter et par dage i køleskabet (men man skal lave mange, hvis de skal holde så længe …)

Opskriften er så simpel, at I bare får den her – og forholdene må I selv smage jer frem til:

  • Kagerester (gerne chokoladekage eller mørke lagkagebunde)
  • Hvidt brød (franskbrød, boller, toastbrød)
  • Hindbærsyltetøj
  • Evt. kakao og flormelis
  • Romessens
  • Stærk kold kaffe

Bland det hele til en blød dej (evt. i en foodprocessor), der trilles til kugler, som rulles i kokosmel (kan også rulles i krymmel, men så skal de spises straks, da de ellers “smelter” lidt).

Bon appetit!

Tip!
Hvis børnene har haft chokoladekage med til klassens time, og der er noget til overs, eller har du fået bagt en kage, som er blevet lidt tør og kedelig, så smid den i fryseren, til I en dag vil lave romkugler/trøfler.

Print Friendly, PDF & Email

4 Replies to “Trøfler vs. romkugler”

  1. De lyder forrygende – må prøves.
    Men hvor meget romessens skal der i? 🙂

    1. De ER også forrygende! Mit bedste bud er at smage sig frem – det er meget individuelt, hvor intens en romsmag man kan lide. Men tilsmagningen er heller ikke en ringe tjans at få 🙂

  2. Kære Anette – den eneste grund til, at jeg ikke sidder med kokosmel i mundvigene og akut trøffelkvalme, er, at hele baduljen blev bortført af min søde mand, som skulle have dem med på sit arbejde …
    Heldigvis er københavner-birkes de gode med ekstra snask 😉

  3. Jamen selvfølgelig har du dén opskrift, smukke Anneline. Om jeg fatter hvordan du så kan have sådan en anti-trøffel-figur ;o) Jylland har generelt mange underlige navne. Som når de kalder te-birkes for Københavner-birkes…forestil dig lige bagerens ansigt, hvis vi kom ind og bad om en jydesnegl.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.