Sommerens mange solskinstimer har haft en positiv effekt på årets tomathøst. Selvom vi kun har to planter, plukker vi søde, solmodne tomater hver dag – og det er endda så smart, at de ikke allesammen bliver modne på samme tid, så man slet ikke kan nå at spise dem, mens de er gode. Næh nej, de rare tomatplanter leverer gradvist røde tomater til farmens lille husholdning. Og tak for det!
Den ene aften kom der denne skønne, krydrede pastaret ud af en god håndfuld cherrytomater – og den kan helt klart anbefales. Også om vinteren.
Pasta med chorizo og frisk tomat
(4 personer)
- 2 chorizopølser (ca. 12-15 cm hver)
- 2 fed hvidløg
- Ca. 250 gram cherrytomater
- 2 spsk. pinjekerner
- Friskrevet parmesan
- Et drys knust chili eller 1 finthakket rød chili uden kerner
- Salt og peber
- Pasta (frisk eller tørret – du ved bedst selv, hvor meget I spiser)
- Rist pinjekernerne på en tør pande.
- Skær tomaterne i halve.
- Kog pastaen al dente i letsaltet vand.
- Skær pølserne i skiver og steg dem ved god varme til de begynder at blive sprøde.
- Tilsæt presset hvidløg, chili og cherrytomater og steg i et par minutter.
- Bland med den kogte pasta og smag til med salt og peber. Drys med pinjekerner og frisk revet eller høvlet parmesanost.