Tøm køleskabet og få fyldt en masse grøntsager i hele familien med en wok-ret, der smager af østens varme og krydderier og er lynhurtigt klar.
Du skal bruge:
- Kød (kyllingefilet, oksekød i strimler, rejer eller andet)
- Grøntsager (gulerødder, champignon, peberfrugt, broccoli, minimajs, forårsløg, squash – tøm køleskabet)
- Krydderier (fiskesauce, sojasauce, østersauce, frisk koriander (eller hakket koriander på glas), lime-/citronsaft, rød eller grøn karrypasta, evt. cashewnødder til drys)
- Evt. kokosmælk
- Ris eller nudler
Sæt risene/nudlerne over.
Skær grøntsagerne ud.
Steg kødet i en wok ved høj varme.
Tilsæt grøntsager (gem forårsløgene ellers bliver de slatne) og svits dem et par minutter.
Tilsæt ½-1 spsk. karrypasta (alt efter hvor stærk du ønsker retten – du kan smage til med mere senere)
Tilsæt 1 dåse kokosmælk og skru ned til middelvarme.
Smag til med for eksempel fiskesauce, citronsaft, koriander og evt. mere karrypasta.
Server rygende varm så snart grøntsagerne er færdige – evt. med et drys cashewnødder.
Glæd jer!
Dét bliver aftensmaden i Addit tonight. Tak du skønne!
Det vil I ikke fortryde – men pas på: Wok er vanedannende!